<< Forrige billede   |   Næste billede >>   |   Oversigt over billeder

Fotogalleri: Lyset i fugleperspektiv

Luftfoto fra 1937, der viser Lyset og dets omgivelser. Ved at klikke på billedet kan du se det i høj opløsning. Yderligere forklaring under billedet.
Næste billede i serien er et udsnit, som blot omfatter Lyset.

Kilde: Det Kongelige Bibliotek, www.kb.dk/danmarksetfraluften/ . Fotograf: Nowico

I forgrunden ses kolonihaver langs den nuværende Ramsingsvej. Vigerslev Allé løber på tværs gennem billedet, med Vigerslev Allé Skole til højre og viadukten hvor Godsbanen krydser Vigerslev Allé ude til venstre.
På Høffdingsvej i venstre side er nogle boligkarreer under opførelse.
Bemærk at langs Vigerslev Allé, over for skolen ligger "barakkerne" – nogle husvildeboliger der blev bygget omkring 1910 og revet ned i starten af 1960'erne. Der er tale om to firkantede karreer skråt over for skolen samt en tredje over for Saxtorphvejs udmunding i Vigerslev Allé.
Langs Skolestien (over for skolen) lå Lehmanns tømmerhandel, der strakte sig fra Vigerslev Allé ned til Lyshøjgårdvej. Et lille hjørne af dette område er synligt.
Hvis man zoomer ind på Lyset (næste billede i serien) kan man se, at der er hvide stakitter langs hele Fengersvej.
Over for Fengersvej har skolen et område der i 1937 var stort set ubebygget. Der var tale om skolehaver, som bestod indtil omkring 1990. Dog var der under krigen midlertidige barakker, fordi der da gik omkring 2000 elever på skolen(!). Læs mere om skolen dengang: "Lyset i Valby. Glimt af en københavnsk byggeforenings historie" (side 13).

Om historiske luftfotos

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i Det Kongelige Biblioteks fantastiske luftfotosamling "Danmark set fra luften" kan det anbefales at se en lille video (tutorial) lavet af Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv. Fra siden http://valbylokalhistorie.dk/links/ finde du links til både Danmark Set fra Luften og til pågældende tutorial.